't Poortuus heeft het niet gered

Algemeen

De deuren van ’t Poortuus zijn sinds afgelopen woensdag gesloten. Het is de derde keer in een aantal jaren tijd dat het hotel en restaurant aan het Zierikzeese Havenplein gedwongen ‘op slot’ moet. Twee eerdere huurders, Jo Meerdink en Marcel Melieste, die de horecagelegenheid onder de naam ’t Getij runden, slaagden er ook niet in de zaak draaiende (lees: rendabel) te houden.

[banner]

Dat is ook de reden dat de derde huurder in korte tijd, Hans Landman, van pandeigenaar Bavaria deze week te horen kreeg dat ’t Poortuus dicht moet. ,,Bavaria heeft geen vertrouwen meer”, reageerde Landman donderdag op de sluiting. ,,Het moet een veel hoger rendement opbrengen, maar de huisvesting van het pand is te duur. Het is een hard gelag dat ik dat zelf ook heb moeten ontdekken. In een gesprek met Bavaria heb ik aangegeven dat ze op zoek naar een ander moet en dat wij het tot die tijd open houden. Maar woensdag kwam de mededeling als een donderslag bij heldere hemel.” Over de bezetting, zeventig procent, van de twaalf hotelkamers was weinig aan te merken. ,,Met alleen  hotelkamers kun je het niet bolwerken. Het is een gigantisch pand, maar bewerkelijk.” Landman benadrukt dat er van een faillissement geen sprake is, maar dat de huur simpelweg te hoog is.

Wat er nu gaat gebeurt met ’t Poortuus, weet Landman niet. ,,Bavaria weet zelf niet wat ze willen.” De sluiting van de zaak heeft geen gevolgen voor restaurant De Beuze dat hij al ruim twintig jaar heeft.

 

Meer nieuws