Feestelijk afscheid juf Viergever

Algemeen

Deze vierde Nellie Viergever-van Oudenaren haar 25-jarig jubileum in het onderwijs.Op Flakkee geboren en getogen werd ze juf en kwam ze bij de kleuters terecht. Na haar huwelijk met Maris Viergever van Schutje (‘voorstad’ van Kerkwerve) kwam ze op Schouwen-Duiveland terecht en ging ze werken op christelijke scholen die nu allemaal onder Radar vallen. De laatste veertien jaren werkt ze vaste dagen op Radarschool ‘De Schouw’ in Brouwershaven.

[banner]

En daar was het dinsdag dan ook groot feest. De dag begon zonovergoten, de Nederlandse driekleur wapperde en aan het begin van de dag stonden zingende kinderen met versierde bogen klaar.

Er werd een korte viering gehouden in de aula van het schoolgebouw, de juf werd in de bloemetjes gezet en ze kreeg een gedenkboek met werkjes van alle kinderen erin. Directeur Clemens Pronk hield een prachtige toespraak.

Daarna vertrok iedereen naar het park, achter de Grote of Sint Nicolaaskerk voor het cadeau voor de juf. Ze kreeg een helikoptervlucht aangeboden. Zij en haar man vlogen over ons prachtige eiland, maar ook de geboorteplaats van juf Nellie werd van bovenaf bekeken. De helikopter landde na de schitterende vlucht bij ‘Aan de Hand’ op Brijdorpe waar inmiddels alle kinderen van de school zich hadden verzameld. Samen met schoolteam en ouderraad werden de kinderen daar de hele dag vermaakt. Aan het eind van de schooldag was er voor alle ouders gelegenheid om de jubilerende juf geluk te wensen. Tenslotte was er nog een etentje voor de zichtbaar genietende juf met het schoolteam.

 

Meer nieuws