Vietnamese kokkelraper opgepakt

Algemeen

Inspecteurs van de Provincie Zeeland hebben op dinsdagmiddag  een man staande gehouden. De in Luxemburg woonachtige Vietnamees raapte illegaal 40 kilo kokkels en haalde verschillende kreeften uit de Oosterschelde boven water. Voor het vangen van de kreeften maakte hij gebruik van een spies.

[banner]

De man werd aangetroffen aan de zuidkant van Sint Philipsland, ter hoogte van de Abraham-Wissepolder. Dit gebied maakt onderdeel uit van het Natura 2000-gebied Oosterschelde. In Natura 2000-gebieden komen belangrijke flora en fauna voor. Om deze flora en fauna te beschermen, zijn grote delen van de rond de Oosterschelde liggende schorren en slikken niet toegankelijk. Bovendien wordt met het rapen van grote hoeveelheden kokkels voedsel voor vogels ontnomen. De 40 kilo kokkels en de kreeften zijn inmiddels teruggezet in de Oosterschelde. De aangetroffen verboden vangmiddelen zijn inbeslaggenomen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Provinciale Milieuverordening, de Visserijwet en de Natuurbeschermingswet 1998.

Meer nieuws