Lespakket voor veelzijdig landschap

Algemeen

Op vrijdag 31 mei overhandigt wethouder Ad Verseput  het lespakket ‘Het Landschap van Schouwen-Duiveland Lezen’ aan CBS De Schouw in Brouwershaven. Het lespakket is ontwikkeld om de veelzijdigheid van het landschap van Schouwen-Duiveland onder de aandacht te brengen van basisschoolleerlingen.

[banner]

Schouwen-Duiveland kent een enorm gevarieerd landschap. Veel toeristen komen naar Schouwen-Duiveland om van al dat moois te genieten. Voor onze eigen inwoners is dit landschap de gewoonste zaak van de wereld. Samen met organisaties op het gebied van landschapsbeheer wil de gemeente de bewustwording over het landschap versterken. Iedere maand wordt in de Wereldregio een pagina gewijd aan het veelzijdige landschap. Daarnaast heeft de gemeente aan stichting Natuur- en Milieueducatie Schouwen-Duiveland opdracht gegeven om voor het basisonderwijs een lespakket te ontwikkelen. In dit pakket komt het veelzijdige karakter van ons landschap naar voren en wordt uitgelegd waarom het landschap is zoals het nu is. Aanleiding voor de opdracht was het landschapsontwikkelingsplan van Schouwen-Duiveland. Hierin staat beschreven hoe de gemeente de kwaliteit van het landschap wil behouden en verbeteren.

 

Het pakket is ontwikkeld met medewerking van CBS De Schouw. Centraal in het lespakket staat een fietsexcursie in de eigen omgeving, waarbij foto’s, filmpjes en schetsen worden gemaakt van opvallende elementen in het landschap. Deze worden vervolgens in de klas bij elkaar gebracht op een grote kaart. Hierbij kunnen leerlingen gedichtjes, muziek, interviews en plattegronden maken om het verhaal van het landschap te vertellen.

 

Het programma van 31 mei start om 10.00 uur, bij mooi weer op de sluis van Brouwershaven, bij regen in CBS de Schouw.  Rijn & Trijn en de Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf zorgen voor een theatrale verrassing.

 

Meer nieuws