Weer geld voor starters op woningmarkt

Algemeen

Starters op de woningmarkt kunnen sinds kort weer rekenen op een financieel steuntje in de rug bij de aankoop van een starterswoning op Schouwen-Duiveland.Het is voor een starter namelijk nog steeds moeilijk om een passende woning te financieren. Door ze een duwtje in de rug te geven via een starterslening, willen we de aankoop van woningen voor deze doelgroep makkelijker maken. Zij zorgen bovendien voor doorstroming op de woningmarkt. Daarom heeft het college eind maart 2013 besloten om de regeling voor startersleningen vooralsnog nieuw leven in te blazen.

[banner]

De vorige regeling liep eind 2012 af. Het college van B en W wilde eigenlijk wachten op de nieuwe woonvisie, maar doordat het Rijk nu weer geld beschikbaar heeft gesteld en doordat er de afgelopen maanden veel vraag naar de lening was, is het besluit nu genomen de regeling weer voort te zetten. Bij de vaststelling van de woonvisie in juni 2013 zal de raad definitief beslissen onder welke voorwaarden de starterslening wordt voortgezet.

En er is vraag, in twee maanden tijd zijn er al 6 startersleningen aangevraagd. De starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten (koopsom + bijkomende kosten) van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Starterslening is een lening waarover de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaald hoeft te worden.

 

Wil je voor het eerst een woning kopen en zijn de kosten net te hoog dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een starterslening. Je moet ouder zijn dan 18 jaar, woonachtig zijn op Schouwen-Duiveland en niet eerder in het bezit zijn geweest van een woning of in een huurwoning wonen. De verwervingkosten van de woning mogen in totaal niet hoger zijn dan € 180.000,-. Maximale hoogte van de starterslening bedraagt ongeveer 20% van de verwervingskosten met een maximum van € 36.000,-. Als je in het bezit bent van een voorlopige koopovereenkomst, kun je een aanvraagformulier bij de gemeente aanvragen.

 

Meer nieuws