Waterschap heeft investeringsapp ontwikkeld

Algemeen

Het waterschap heeft een app ontwikkeld die in één oogopslag alle investeringen in beeld brengt die het schap dit jaar in Zeeland uitvoert. De app is bedoeld voor burgers die inte- resse hebben in wat het waterschap bij hen in de buurt doet. De app toont niet alleen de plaats van de werkzaamheden, maar ook de planning en de actuele voortgang. Dit alles wordt ondersteund met actuele foto’s. Burgers krijgen op die manier precies te zien wat er met hun belastinggeld gedaan wordt. Het unieke van de applicatie is dat iedereen zo op ieder moment de actuele voortgang van de werken kan zien.

[banner]

Het waterschap investeert jaarlijks bijna 60 miljoen euro in Zeeland. In 2013 is dit bedrag verdeeld over 110 investeringsprojecten verspreid over heel Zeeland. Voorbeelden hiervan zijn het aanleggen van natuurvriendelijke oevers, het baggeren van kreken, de aanleg van diverse fietspaden en het opknappen van diverse rioolwaterzuiveringsinstallaties. Bij het wa- terschapsbestuur leefde de wens om het waterschapswerk op een eigentijdse, transparante manier inzichtelijk te maken voor de Zeeuwse burger. Dit vormde de aanleiding om de app te ontwikkelen. Waterschap Scheldestromen is het eerste waterschap in Nederland dat op deze wijze de besteding van de belastinginkomsten laat zien aan burgers en overige geïnteresseer- den. Dit gebeurt door middel van een kaart van Zeeland waarop met stippen de locaties van de werkzaamheden aangegeven staan. Door op de stip te klikken verschijnt er een pop- upvenster waarin alle informatie over het werk is te lezen en ook wat het kost. De kleuren groen, oranje en rood geven de status van de voortgang weer.

De app is ontwikkeld voor gebruik op de iPad en is te downloaden in de appstore. Meer infor- matie over de projectenkaart App is te vinden op: www.scheldestromen.nl/projectenkaart. Naast deze App is er meer informatie over het waterschap te vinden via de website geoin- fo.scheldestromen.nl en de ArcGIS App. Meer informatie hierover is te vinden op: http://www.scheldestromen.nl/digitale_balie/geo-info.

Meer nieuws