Gelukkig Bruse Boys naar seizoensapotheose

Onverdiend door? Daar maalt niemand bij Bruse Boys meer om. Het betere voetbal van SV Capelle? Daar praat ook niemand meer over. De volgende en laatste halte naar de eerste klasse heet Zaamslag. Daar ging het om op Tweede Pinksterdag. Maar oh oh oh, wat zwijnde Bruse Boys in de tweede wedstrijd tegen Capelle waar een ticket voor de seizoensfinale was te verdienen. Het Bruse geluk op een nat sportpark Volharding omvatte vier stukken: een eerste eigen doelpunt door de Brabanders, een gemiste strafschop door de Brabanders, het met bijna een halfuur standhouden door de thuisploeg met tien man en een tweede eigen doelpunt door Capelle. Het vele fortuin leidde uiteindelijk tot een 2-1-zege - afgelopen zaterdag hielden de twee teams elkaar op 1-1 - waardoor Bruse Boys op de zaterdagen 25 mei en 1 juni tegen Zaamslag strijdt voor een plaats in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Dat niet Capelle daarvoor in aanmerking is gekomen, mag de tegenstander van Bruse Boys volkomen aan zichzelf wijten. De ploeg uit Sprang-Capelle was zeker in de eerste helft de meerdere van de thuisploeg. ,,Ze waren voetballend veel beter dan ons", oordeelde Bruse Boys-verdediger Olaf Willemse. ,,Je kon gewoon merken dat ze meer kwaliteit in het team hebben en iets meer de rust bewaarden. Wij kwamen er niet uit. Ja, met Thomas Groeneveld die ik heel sterk vond." Trainer Wim Nieuwland was dezelfde mening toegedaan. ,,Het was billenknijpen. Zij zaten iets beter in de wedstrijd dan wij zonder echt gevaarlijk te worden." Dat klopte wel, maar Bruse Boys kwam amper over de middenlijn waar Capelle wel regelmatig in het Bruse strafschopgebied opdoemde. Pas enkele minuten voor rust trok Bruse Boys voor het eerst goed ten aanval. Marco Ketting gaf voor vanaf rechts en vond ter hoogte van de penaltystip Robin Meertens. Zijn schot veranderde door een Capelle-been van richting: 1-0. Met dit eigen doelpunt kwam Capelle behoorlijk van een koude kermis thuis maar ging na de pauze niet bij de pakken neer zitten. Eerst zag ze Bruse Boys-doelman Mark Giljam een goed schot pareren en niet veel later kwam er via een terechte strafschop een uitgelezen kans de stand in evenwicht te brengen. De man achter de bal schoot echter over en op driekwart van de wedstrijd kwam Capelle wel op een andere manier op 'voorsprong'.  Johan Vroegindeweij zag vier minuten later na de misser zijn tweede geel en kon vertrekken. Nieuwland: ,,Tegen tien man speelde Capelle het niet goed uit. Maar ja, dat was hun probleem". Met tien man hield Bruse Boys moedig stand en beperkte het zich tot aanvallen waar dat kon en verantwoord was. Nadat Groeneveld na een vrije trap de bovenkant van de lat raakte, gaf teamgenoot Dennis Hoep de voorzet voor het tweede eigen doelpunt van Capelle: 2-0. Een minuut verder scoorde Capelle de aansluitingstreffer en zat er voor Bruse Boys niets anders op dan de boel tegen te houden. Dat lukte. Willemse nog een keer: ,,Een beetje een gejatte overwinning". Maar niemand die daar bij Bruse Boys om maalde.