Gemeente plaatst parkeerverwijssysteem | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Gemeente plaatst parkeerverwijssysteem

Een aantrekkelijke en bereikbare binnenstad van Zierikzee, dat is een van de doelstellingen waar de gemeente met diverse projecten op inzet. De resultaten hiervan zijn al op verschillende plaatsen goed zichtbaar. Zo is het parkeerterrein Hatfieldpark aangelegd en heeft parkeerplaats Mosselboomgaard een transformatie ondergaan.

Om de bereikbaarheid van de binnenstad van Zierikzee en de parkeerplaatsen te verbeteren wordt deze week een statisch parkeerverwijssysteem geplaatst. Dit houdt in dat in de komende weken op de verschillende aanrijroutes naar Zierikzee en op de ring rond het centrum borden komen te staan die aangeven waar de diverse parkeerplaatsen zijn. Bezoekers van Zierikzee worden zo snel en efficiënt naar de parkeerterreinen geleid, waardoor zoekverkeer in de binnenstad vermindert. In het parkeerverwijssysteem zijn de parkeerterreinen Gasthuisboomgaard, Hatfieldpark, Balie, Scheldestraat, Mosselboomgaard en Hoofdpoortstraat opgenomen.

Dat er, met name bij toeristen, behoefte is aan een dergelijk systeem blijkt onder andere uit de enquête die onlangs is afgenomen in Zierikzee. Bij deze enquête is op straat aan inwoners en toeristen gevraagd wat zij van de openbare ruimte vinden. Iedereen kan ook nu nog de enquête online invullen via de gemeentelijke website. De resultaten worden gebruikt als input bij projecten en het ontwikkelen van nieuw beleid.