Waterschap start maaien van de bermen

Algemeen

Waterschap Scheldestromen begint deze week met de voorjaarsmaaironde.Tijdens deze maaironde worden de bermen langs de belangrijkste waterschapswegen gemaaid. Dit is nodig om de veiligheid op de wegen te waarborgen. Eerst worden gevaarlijke kruispunten en onoverzichtelijke bochten gemaaid. Daarna komen de drukste wegen, gevolgd door de minder drukke wegen aan de beurt.

[banner]

Waterschap Scheldestromen beheert en onderhoudt bijna 4.000 kilometer weg. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid op de wegen zo groot mogelijk is, moet het waterschap de bermen van deze wegen periodiek maaien. Door langs wegen en fietspaden een zone van circa twee meter uit de zijkant van de verharding te maaien, wordt voorkomen dat hoog opgegroeid gras het zicht van verkeersdeelnemers belemmert. Op kruispunten en in onoverzichtelijke bochten wordt om deze reden de gehele breedte van de berm gemaaid.

Het waterschap voert het maaiwerk grotendeels in eigen beheer uit. Een klein deel van het maaiwerk wordt uitgevoerd door lokale loonwerkers en aannemers. Het maaisel blijft in de berm liggen. Op een klein aantal plaatsen wordt gekozen voor een andere werkwijze omdat er beschermde soorten planten en/of insecten voorkomen. Hier wordt het gras later gemaaid en afgevoerd, wat gunstig is voor de soorten. Bermplankjes en schrikhekken worden vrijgemaaid. Informatie over het maaien en de maairoutes is te vinden op de website van het waterschap: www.scheldestromen.nl/maaien.

Meer nieuws