Gemeente mobiliseert inwoners voor openbare ruimte

Algemeen

Wat vindt u van de openbare ruimte?Dat is de centrale vraag die de gemeente Schouwen-Duiveland in de komende periode aan inwoners, ondernemers, dorpsraden en toeristen stelt. Aanleiding hiervoor is de integrale visie op de kwaliteit van beheer van de openbare ruimte die de gemeente dit jaar ontwikkelt.

[banner]

Het actief betrekken van de inwoners, ondernemers, dorpsraden en toeristen/recreanten gaat de gemeente doen door op verschillende manieren informatie op te halen. Een van deze manieren is een online enquête die ingevuld kan worden via de gemeentelijke website, www.schouwen-duiveland.nl

De gemeente wil graag weten wat de doelgroepen van de openbare ruimte vinden op dit moment en hoe zij deze willen zien in de toekomst. Daarnaast komen onderwerpen als burgerparticipatie en beleving van de openbare ruimte aan bod. De uitkomsten van het onderzoek fungeren als bouwstenen voor de op te stellen visie. Het uiteindelijke doel is om zo te komen tot een visie die breed gedragen wordt en waar mogelijk aansluit op de wensen van de verschillende doelgroepen.??Het onderzoek loopt tot en met juli. Daarna wordt de visie ontwikkeld en behandelt de gemeenteraad deze in het voorjaar van 2014.

Meer nieuws