Basketballers Mevo'80 sluiten seizoen af met zege

De laatste wedstrijd van het seizoen voor het mannenteam van basketbalvereniging Mevo'80 leverde een zege af. In Axel werd gewonnen van Voorwaarts. In het eerste kwart scoorde Michel van de Maas aan de lopende band. Alleen door fouten was hij te stoppen. Het tweede was duidelijk voor mevo. Een paar goede onderscheppingen en schoten die niet vielen bij de thuisspelende ploeg, leverde een goede voorsprong op. Verder sterke waren acties van Marijn en Michiel van der Maas. In combinatie met afstandsschoten van Bart Kloet en Gydo Scheele leverde dat een ruststand van 18-30 op. Voorwaarts kwam flitsend uit de kleedkamer in het derde kwart. Door goede drives en fanatieke rebounds werd het verschil kleiner. Na enige aanpassingen in de Mevo'80-verdediging, Bart Kloet op de guard en Ruud Groeneveld op de centerplaats, werden de mannen uit Axel weer geremd maar was het ondertussen wel 33-40 geworden. In het laatste kwart probeerde Voorwaarts het wel door man-to-man en een press te spelen, maar Mevo'80 liet zich niet gek maken. De tijd tikte in het voordeel van de Schouwse ploeg, dus werd de bal ook (lang) rondgespeeld. Door drie afstandsschoten van Gydo Scheele en power-acties van Marijn van der Maas kwamen de mannen van Mevo'80 niet meer in de problemen.