'Maritiem museum' tegen de vlakte

Algemeen

Het maritieme museum was in 2011 al vertrokken naar Den Osse, maar een sloophamer heeft het stukje maritieme verleden bij Viane nu voorgoed van de aardbodem weggeslagen. Het wachten is op een villa met ‘schitterend uitzicht’. Het maritieme museum van de familie van de Marel trok jaarlijks zo’n duizend bezoekers, die voor euro een kijkje in het kleine museum mochten nemen. Maar de omgeving was minstens zo interessant. Vlakbij Ouwerkerk stond het huisje met de weegbrug. Bezoekers tuurden over de drooggevallen slikken.

Vooral voor fietsers een populaire stop. Maar de gemeente heeft eerder al een sloopvergunning afgegeven nadat er geen koper voor de woning was te vinden. Tot nu toe. Want een particulier uit Rotterdam heeft zijn oog op de schitterende locatie laten vallen en ziet zichzelf daar wel gaan wonen.

Moest natuurlijk wel een stukje Duivelands verleden weggehaald worden. Met het verlenen van de sloopvergunning stond niets een nieuwe bestemming in de weg. Op deze plaats komt een villa, die ontworpen wordt door Powerhouse International in Rotterdam. De villa bevindt zich nog in de schetsfase, maar “heel bijzonder” laat een woordvoerder weten. Overigens is het museum ook niet meer in Den Osse, maar verhuist het naar elders in het land.

Meer nieuws