Burgemeester onthult koningslinde

Algemeen

In Sirjansland wordt vrijdagmiddag 26 april de Koningslinde met sierhek onthult, ter ere van de inhuldiging van prins Willem Alexander als koning. 

De boom is enige tijd geleden al geplant op een prominente plaats in het dorp, namelijk het pleintje voor de kerk. De eigenlijke datum van inhuldiging, 30 april, is minder geschikt voor het planten van bomen, omdat het eigenlijke plantseizoen al voorbij is, de boom dan mogelijk al in blad staat en alle kinderen vrij zijn. Op 26 april worden in het gehele land de Koningsspelen georganiseerd. De leerlingen van OBS Sirjansland nemen hieraan ook deel.

Het hekwerk dat de boom siert is speciaal voor deze gelegenheid ontworpen door kunstenares Margot Berkman en heeft een ronde vorm. Het omarmt als het ware de Koningsboom. De elementen waaruit het is opgebouwd verwijzen naar de rijke geschiedenis van de Oranjes en bevat symbolen die verwijzen naar de kracht en standvastigheid van het koningshuis (de Oranjeboom) en naar het koningschap (koningsscepter )

Het sierhekwerk is gesponsord door drie Zierikzeese bedrijven. Nemag BV, Airpack Nederland BV en Koninklijke Zeelandia Groep BV maakten het mogelijk dat de gemeente Schouwen-Duiveland dit hek kon plaatsen. De koningslinde is gesponsord door Groencombinatie Schouwen-Duiveland. Wijnhoeve De Kleine Schorre stelt de wijn beschikbaar waarmee een toost wordt uitgebracht tot besluit van het programma.

Meer nieuws