Politie roept bevolking op mee te zoeken naar brandstichter(s)

Algemeen

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de branden die de afgelopen tijd in oosterland plaatsvonden.Ook zondagmorgen vroeg, 21 april, vonden er weer brandjes plaats. Omstreeks 05.00 uur werd melding gedaan dat aan de Steengrachtstraat drie schuurtjes in brand stonden. Eén schuurtje ging geheel in vlammen op, de twee andere raakten beschadigd. De brandjes zijn door de brandweer geblust.

Tijdens onderzoek naar de oorzaak van deze branden ziet de politie dat de manier waarop veel overeenkomsten met elkaar hebben. Het vermoeden bestaat dan ook dat tussen deze schuurbrandjes en eerdere branden in Oosterland een verband bestaat.

De politie zegt er alles aan te doen om de dader(s) te pakken te krijgen. De branden worden serieus genomen en daarom surveilleert de politie regelmatig in Oosterland en gaat direct ter plaatse als er meldingen worden gedaan. Helaas heeft dit nog niet tot het gewenste resultaat, namelijk het aanhouden van één of wellicht meerdere verdachten, geleid.

Heeft u meer informatie over deze brandjes en/of de branden van de afgelopen tijd? Of weet u misschien wie de dader(s) is/zijn? Laat het de politie weten en geef uw informatie door via 0900 8844 of kom langs op het politiebureau in Zierikzee. U kunt ook anoniem informatie aan ons geven via 0800 7000.

Meer nieuws