Bekroning volleybalsters Forza blijft uit

Louise Vleugel schopte tegen het kratje met drank en Lisa Weeber zonderde zich even buiten af. De teleurstelling over het mislopen van promotiewedstrijden was duidelijk en onverwacht. De directe tegenstander, Spivo 2, bereikte dat doel zaterdagavond in sportzaal de Vanger wel door de thuisploeg met 1-3 (25-27 19-25 25-23 18-25) te verrassen. Met de nederlaag waren de druiven voor het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Forza heel erg zuur. In aanloop naar het beslissende duel met de 'tweede keus' uit Spijkenisse verliep alles crescendo voor de volleybalsters. Wedstrijden - thuis verloor Forza dit seizoen niet - werden keurig gewonnen en Spivo 2 werd gepaste maar onvoldoende afstand gehouden. Derhalve had Forza 'slechts' twee sets nodig om volgend weekeinde in actie te kunnen komen tijdens een driekamp voor promotie. Het begin was er naar. Langzaam maar gestaag bouwde Forza aan een voorsprong: van 7-3, 8-6, 12-6 en 14-9 ging het naar 17-10. In het rallypointsysteem is het bijna een zekerheid dat je bij zo'n voorsprong de set kan 'uitspelen'. Toch zag Spivo 2 kans dichterbij te sluipen en zelfs op gelijke hoogte te komen: 20-20. Hierna ging het gelijk op en kreeg Forza op 24-23 haar eerste setpunt. Weer knokte Spivo zich langszij en benutte aan het einde van het eerste bedrijf haar tweede setpunt. Van deze (tegen)slag kon Fora zich in de tweede set maar moeilijk herstellen en dus werd het vizier op de derde gericht. Het ging net als aan het einde van de eerste set gelijk op, maar deze keer trok Forza aan het langste einde. De helft van de opdracht was dus volbracht. Voor het tweede deel moest de vierde set gewonnen worden. Na 4-4 nam Spivo 2 het heft definitief in handen en glipte de wedstrijd uit handen van Forza. Spivo slaagde er wel in een marge van zeven punten te consolideren en dus de set en wedstrijd te winnen. Hoewel de speelsters van Forza zich bij 17-23 nog beklaagden bij de scheidsrechter over een beslissing, was het pleit al lang beslecht. Het was ook tegen beter weten in, net zoals ze wisten dat ze het duel in de eerste set hadden laten liggen. De mannen van Forza sloten de competitie wel goed af. Kampioen Olympus werd in vier sets verslagen: 3-1 (25-22 28-26 22-25 25-18). Met deze zege zijn de volleyballers van Forza derde geworden in de promotieklasse B en wacht hen nog een mooie afsluiting van het seizoen in de vorm van de bekerfinale van Zuid-Nederland (voor ploegen van de regiodivisie en lager) op donderdag 9 mei in Venlo tegen het thuisspelende Civitas.