Titel Bruse Boys definitief uit zicht (update) | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Titel Bruse Boys definitief uit zicht (update)

Bruse Boys kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor een plekje in de eerste klasse. Ook Duiveland komt daar, aan de onderkant van de tweede klasse E, voor in aanmerking.

Deze conclusies kunnen worden getrokken nadat beide Duivelandse ploegen zaterdag 13 april onverwacht met 2-1 verloren. Bruse Boys deed dat op sportpark Volharding tegen het Halsterse VVC'68 waardoor Klundert, dat als koploper bij Oostkapelle (1-2) geen fout maakte, zich langzamerhand kan opmaken voor een kampioensfeest. De nederlaag van Duiveland was veel smadelijker dan die van buurman Bruse Boys. De ploeg van interim Wilmar van de Sande verloor van het al gedegradeerde Heinkenszand, dat daarmee haar eerst drie punten van het seizoen pakte. DFS moet na de 6-0-nederlaag tegen De Meeuwen ook gaan denken aan nacompetitie om lijfsbehoud. De ploeg van vertrekkend trainer Edwin Kriens staat weliswaar nu op een veilige negende plaats maar Arendskerke en Spui hebben net als DFS negentien punten. Die twee teams hebben echter een wedstrijd meer gespeeld. De eerste degradant uit de derde klasse A is wel bekend: het Apollo'69 van de Zierikzeese oefenmeester Jos Wesdorp. In de vierde klasse B leed Brouwershaven de grootste nederlaag van het seizoen 2012/2013. De aanstaande kampioen Halsteren zegevierde met liefst 15-1.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Tweede klasse E: Bruse Boys-VVC'68 1-2 (1-1 Marco Ketting) Heinkenszand-Duiveland 2-1 (1-1 Leen IJzelenberg (penalty)

Derde klasse A: De Meeuwen-DFS 6-0

Derde klasse B: MZC'11-Internos 2-1 (1-1 Martijn van Grunsven, 2-1 Frank van der Helm)

Vierde klasse B: ZSC'62-SKNWK 2-1 (0-1 Carlo van der Maas, 1-1 Mark Provoost, 2-1 Nick van der Velden)Halsteren-Brouwershaven 15-1 (Patrick Berrevoets)

RESERVES Vierde klasse: Yerseke 3-WIK'57 1-0

ZONDAGAMATEURS Vijfde klasse B: Renesse-NVS 3-1 (Sebastiaan Everaers, Evert de Jong, Jeffrey van Kooten)

RESERVES Zesde klasse: Ouwerkerk-Cortgene 2 11-1 (Barry Mannie 3, Sylvain Caverlé 3, Casey Okker 3, Julien Totté, Richard van de Berg)