Lijfsbehoud Duiveland lonkt na overwinning

Algemeen

Duiveland heeft zeer goede zaken gedaan in haar poging om zich zeker te stellen van lijfsbehoud in de tweede klasse E.

Het Goese SSV'65 werd zaterdag op het Oostersportpark met 2-0 opzij gezet. De doelpuntenmakers klonken weer vertrouwd: Ronald Zwager en Dennie le Comte. Met deze drie punten staat het Oosterlandse elftal onder leiding van interim-trainer Wilmar van der Sande vijf punten boven de streep van nacompetitievoetbal voor handhaving. Een flink gehavend Bruse Boys - het vijftal Rudo van den Berge, Robin Meertens, Thomas Groeneveld, Marco Ketting en Domenique van den Berge ontbrak - won net als vorige week met 3-0. Toen dolf Oostkapelle op sportpark Volharding het onderspit, op eigen veld was VCK nu aan de 'beurt'. De drie punten zorgen er voor dat Bruse Boys in de tweede klasse E in het spoor van koploper Klundert blijft. Voor de Schouwse derde- en vierdeklassers viel er zaterdag 6 april weinig te juichen. ZSC'62 vormde hierop een uitzondering. De 0-5-overwinning op Vrederust betekende eveneens dat de Scharendijkenaren definitief zeker zijn van de nacompetitie. Daartoe is ook SKNWK 'veroordeeld' na de 0-1-nederlaag tegen Halsteren. Door het verlies is de Nieuwerkerkse formatie door Kogelvangers naar de derde plaats verwezen. Het programma van Kogelvangers leert dat de ploeg uit Willemstad de tweede plaats en dus rechtstreekse promotie nauwelijks meer kan ontlopen.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Tweede klasse E: VCK-Bruse Boys 0-3 (George Geluk 2, Ben von Unen) Duiveland-SSV’65 2-0 (1-0 Ronald Zwager, 2-0 Dennie le Comte)

Derde klasse A: DFS-AZVV 2-3 (1-0 Martijn Boot, 2-2 Koen van de Berge)

Derde klasse B: MZC’11-De Fendert 0-2

Vierde klasse B: SKNWK-Halsteren 0-1 Brouwershaven-Smerdiek 1-4 (Jurrian de Ruiter) Vrederust-ZSC’62 0-5 (1-0 Jos Erades, 2-0 Robin Provoost, 3-0 Youri de Voogd, 4-0 Mark Provoost, 5-0 Arjan Smalheer)

RESERVES Vierde klasse: WIK'57-DFS 2 1-5 (1-0 Bart Boot)

ZONDAGVOETBAL Vijfde klasse B: Vivoo-Renesse 6-1 (Vincent Goedegebuure)

Meer nieuws