Viskwekerij verder als zilte proeverij

Algemeen

Viskwekerij Neeltje Jans gaat op het voormalige werkeiland bij de Stormvloedkering haar bedrijf uitbouwen tot een zilte proeverij. Volgens directeur Simon Schot kan deze uitgroeien tot een attractie van formaat en zijn er al contacten gelegd met touroperators, de ANWB en diverse reisorganisaties. Na de ingebruikname van de Stormvloedkering in 1985 had Rijkswaterstaat nog het plan om het  ir Topshuis te ontwikkelen tot grote attractie. Daarvoor is later de Delta Expo in de plaats gekomen. Wat Schot betreft komt daar nu een culinair alternatief bij.

[banner]

Op 25 mei opent de viskwekerij de deuren van haar ‘toonaangevend proef- en verkooppunt van pure Zeeuwse producten’. Schot: ,,Met uitzicht op de hangmosselpercelen de ideale locatie om kennis te maken met de smaak van Zeeland. Onder de vlag Proef Zeeland krijgt iedere klant of toerist namelijk de kans Zeeland letterlijk te proeven.”

Schot sluit hiermee aan op nieuwe ontwikkelingen die het publiek dichter bij de producten uit Zeeland wil brengen. Door het bedrijf nog meer dan in het verleden aan het publiek te tonen, kunnen toeristen en eigen inwoners inzicht krijgen in de weg die de mossel aflegt totdat het op een bord terecht komt.

Nu al gaat er veel verkeer richting het bedrijf dat zich tot nu toe vooral richtte op de verkoop van mosselen. Maar het assortiment wordt fors uitgebreid met bijvoorbeeld kreeft en oesters. Schot verwacht dat dit initiatief een positieve impuls geeft aan de werkgelegenheid voor zowel de kwekerij als andere bedrijven in de regio.

 

Meer nieuws