Met Pasen kan MZC'11 haar seizoen 'redden'

Algemeen

Vormverlies. Dat is voor MZC’11-trainer Adriaan van Nieuwenhuijse de voornaamste reden dat zijn elftal de voorbije weken de titelkansen heeft verspeeld. Toch is de rol van MZC’11 niet uitgespeeld, want zaterdag 30 maart kan de tweede periodetitel worden veroverd. ,,We zitten duidelijk in een mindere periode. Te veel spelers zijn uit vorm”, constateert de Kruininger oefenmeester, die zijn team in de eerste vijf wedstrijden na winterstop slechts drie punten zag behalen.

,,Normaal zijn er wel eens twee à drie spelers uit vorm, maar nu zijn het er steeds zes à zeven. De afgelopen weken is het steeds hetzelfde. We starten goed en krijgen redelijk wat kansen maar scoren niet. Dan wordt het onrustig en krijgen we niets meer voor elkaar. Aan de inzet ligt het niet. Het ‘pakt’ gewoon niet.” Maar”, stelt Van Nieuwenhuijse terecht, ,,vorm kan heel snel omslaan. Het is iets ongrijpbaars.” MZC’11 heeft zaterdag tegen Krabbendijke, dat de voorbije weken beduidend betere resultaten behaalde, aan een punt genoeg voor het verkrijgen van de tweede periodetitel.

Tijdens het paasweekeinde kan ook SKNWK goede zaken doen door de op papier zwakkere broeders Alliance (zaterdag) en Brouwershaven (maandag) te verslaan. Lukt dat, staat de Nieuwerkerkse ploeg tweede in de vierde klasse B en deze plaats geeft aan het einde van de competitie recht op rechtstreekse promotie omdat de derde klasse volgend seizoen veertien in plaats van twaalf teams telt.

Meer nieuws