Vierde opeenvolgende zege basketbalmannen Mevo’80

Door een overwinning op medekoploper Souburg bleven de basketbalmannen van Mevo’80 voor de vierde keer op rij ongeslagen. Eerder dit seizoen leed Mevo’80 een kansloze wedstrijd in Souburg. Ondanks wat onnodig balverlies stond de thuisploeg in sportcentrum Westerschouwen met 10-8 voor. In het tweede kwart veranderde Souburg de tactiek. De zone-verdediging werd ingewisseld voor een man-to-manverdediging. Dit vond Michiel van der Maas prima die goede acties liet zien en aan de lopende band scoorde. Hij was alleen af te stoppen door fouten. Na de rust (23-14) leek de bezoekende partij terug te komen (25-23), maar door scores van Michiel van der Maas, Marijn van der Maas en Ruud Groeneveld werd het 33-26 voor Mevo’80. In het laatste kwart stond Marijn van der Maas verdedigend zijn mannetje en waren ook de lange ballen van guard Bart Kloet nog steeds op maat. Souburg probeerde te pressen maar Mevo’80 gaf het spel niet uit handen.