Groot onderzoek voor nieuw jeugdbeleid

Algemeen

Rond 6 april ontvangen alle ouders in Zeeland met een kindje geboren in 2009 een vragenlijst. De vragen gaan over de buurt, de gezondheid en de opvoeding van het kind, het consultatiebureau, de peuterspeelzaal, de kinderopvang en de school. De uitkomsten zijn belangrijk voor het jeugdbeleid van Zeeuwse gemeenten, Provincie Zeeland en diverse organisaties die werkzaam zijn op het gebied van jeugd. Het onderzoek is een vervolg op het onderzoek van 2001, 2005 en 2009. Hierdoor kan de situatie van Zeeuwse gezinnen met jonge kinderen vergeleken worden met die van voorgaande jaren. Daarnaast vergelijkt Jeugdmonitor Zeeland de Zeeuwse uit- komsten met landelijke gegevens.

[banner]

De uitkomsten die in september beschikbaar zijn, staan op www.jeugdmonitorzeeland.nl. Daarnaast krijgt iedere gemeente een uitdraai van uit- komsten voor hun gemeente en brengt de Jeugdmonitor Zeeland twee themarappor- ten uit met daarin kerngegevens. Als eerste een overzichtsnummer, de ‘Trends op hoofdlijnen’ en vervolgens ‘Risicogezinnen en hulp’. Deze rapporten zijn te downloa- den via eerdergenoemde site.

Het onderzoek onder ouders van jonge kinderen is één van de vier onderzoeken die binnen de Jeugdmonitor Zeeland worden uitgevoerd. De Jeugdmonitor Zeeland is een samenwerkingsverband van de Provincie Zeeland, de 13 Zeeuwse gemeenten en verschillende instellingen die op het gebied van jeugd werkzaam zijn. De Jeugdmoni- tor Zeeland brengt de leefwereld van de Zeeuwse jeugd in kaart door gegevens te verzamelen over kinderen en jongeren van 0 tot en met 23 jaar. Hoofdverantwoorde- lijke voor de uitvoering van de Jeugdmonitor Zeeland is SCOOP. SCOOP werkt in dit project samen met verschillende partijen, waaronder GGD Zeeland, Sport Zeeland en de politie.

Meer nieuws