Nieuwe nederlaag Bruse Boys (op hoofdveld)

Langer dan de helft van de competitie was Bruse Boys een geduchte en moeilijk te kloppen tegenstander, maar zaterdag werd de nog recente koploper door Zwaluwe weggeblazen: 0-4. In een goede week tijd - vorige week was er een 2-0-nederlaag in Klundert - heeft de ploeg van trainer Wim Nieuwland dus een flinke veer moeten laten in de strijd om het kampioenschap. Niettemin is Bruse Boys zeker nog niet uitgeschakeld voor de titel. Ze heeft namelijk twee verliespunten meer dan lijstaanvoerder Klundert dat een duel meer gespeeld heeft. De 0-4-nederlaag - voor het eerst sinds de opening van sportpark Volharding speelde het eerste elftal op het hoofdveld - was terecht maar geflatteerd. Bij een 0-1-achterstand kreeg Bruse Boys een strafschop maar mikte Thomas Groeneveld (foto) op de paal terwijl de Zwaluwe-doelman de andere hoek koos. Dat was het moment waarop Bruse Boys knakte want drie en vijf minuten later maakte Zwaluwe respectievelijk 0-2 en 0-3 (blunder Mark Giljam). In dezelfde tweede klasse E won Duiveland weer eens en bezorgde de ploeg interim-trainer Wilmar van de Sande een verdienstelijk debuut. Van de Sande had meteen een goede en gouden hand met een wissel. Hij bracht Wesley Goud in de tachtigste minuut en de spits zorgde in de negentigste minuut voor de enige treffer bij het Halsterse VVC'68. Chrislandia fungeerde in Scharendijke als kanonnenvoer voor ZSC'62 en werd met 9-0 afgeschoten. Robin Provoost maakte eenderde van de treffers. De scheidsrechter van dienst floot zo'n vijf minuten voor het einde af opdat het uit de hand dreigde te lopen vanwege het naderende tiende doelpunt van ZSC'62. Chrislandia had namelijk meer oog voor benen dan bal.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Tweede klasse E: Bruse Boys-Zwaluwe 0-4 VVC’68-Duiveland 0-1 (0-1 Wesley Goud)

Derde klasse A: Domburg-DFS 2-2 (Leonard van Florestein, Martijn Boot)

Derde klasse B: Beek Vooruit-MZC’11 2-2 (Ramon de Jonge, Frank van der Helm)

Vierde klasse B: Smerdiek-SKNWK 2-0 Stavenisse-Brouwershaven 3-0 ZSC’62-Chrislandia 9-0 (1-0 Robin Provoost, 2-0 Arjan Smalheer, 3-0 Jos Erades, 4-0 Robin Provoost, 5-0 Martin van der Schee, 6-0 Chris Verhoek, 7-0 Robin Provoost, 8-0 Arjan Smalheer 9-0, Michiel Schipper)

RESERVES Vierde klasse: SSV'65 3-WIK'57 8-1 (e.d. SSV'65)

ZONDAGVOETBAL Vijfde klasse B: Renesse-NSV afg.