Mogelijk doorbraak brandstichting Oosterland

Algemeen

Alles wijst erop dat er een doorbraak is in het onderzoek naar een serie branden in Oosterland. De politie heeft de mogelijke dader (een 22-jarige inwoner van het dorp) aangehouden. Deze maand zijn er in het dorp al vijf schuren in vlammen opgegaan. Vaak ontstonden ze in de nachtelijke uren en de brandweer slaagde er telkens in de schade te beperken. Eerder deze week wilde de politie het woord brandstichting nog niet in de mond nemen. In het dorp lijkt iedereen er wel van overtuigd en circuleren er zelfs namen van mogelijke verdachten.

[banner]

Anne-Marie le Combte, voorzitter van de dorpsraad, bevestigt dat het erg leeft in het dorp. ,,Ja zeker, daar wordt veel over gesproken. Maar we hebben er nog geen vergadering over belegd hoor.” Ook burgemeester Gerard Rabelink houdt een vinger aan de pols. ,,Maar” - zo laat hij weten - ,,we zien nog geen reden om een informatiebijeenkomst te houden in het dorp.”

 

De brandweer hield de afgelopen weken ook rekening met brandstichting. Dat deed ze door bij het blussen zo weinig mogelijk te slopen. De brandweer is niet extra alert, maar binnen het korps overheerst ook al langer het gevoel, dat er iemand achter de branden zit. De recherche moet op zoek kunnen naar sporen van brandstichting en daar houdt de brandweer dus rekening mee.

 

Hoewel een politiewoordvoerder eerder deze week liet weten, dat er primair gekeken wordt naar de branden in de schuren, heeft Oosterland al langer met brand te kampen. Op 22 februari bijvoorbeeld was er brand in een woonhuis, waarbij de bewoonster onwel was geworden door de rook. En dáárvoor waren er nog enkele schuurtjes mikpunt.

 

De politie bevestigde donderdag desgevraagd dat er een aanhouding heeft plaatsgevonden. Of de dader daarmee gevonden is en er sprake is van een bekentenis, is nog niet duidelijk.

 

Meer nieuws