Keet sluit af met spannende wedstrijd

Algemeen

Het seizoen Keet-in-de-kerk krijgt dit jaar een groots slot.

 Een seizoen lang hebben de leerlingen van de  eilandelijke scholen die meedoen met ‘Keet’ kennis gemaakt met de muziekinstrumenten van het symfonieorkest.  Gedurende vier theatervoorstellingen in ‘de Weverij’ en ‘de Harmonie’  leerde men de klank van de instrumenten kennen en  koos men steeds het mooiste instrument van elke instrumentengroep.  Als apotheose vindt er een spannende wedstrijd plaats tussen alle twaalf deelnemende scholen. Welke school weet het meest van de muziekinstrumenten af? Wie kan de klank van de instrumenten het beste herkennen?

Deze finale vindt plaats in een bijzondere samenwerking met Radio Schouwen-Duiveland. Want in een rechtstreekse radio-uitzending op woensdagmorgen 3 april om 11.00 uur zullen de scholen de strijd aangaan. Daarbij komen geen kinderen in de studio, maar zijn alle scholen met elkaar verbonden via de radio, de telefoon en het internet.  De bedoeling is dat alle scholen rechtstreeks in de uitzending komen. Reporters van Radio Schouwen-Duiveland zullen in razende vaart sfeerbeelden laten horen van de strijd om de beste luisterschool.

Via projecties in de klas krijgen de kinderen beelden van muziekinstrumenten te zien.  Via de radio wordt een fragment ten gehore gebracht en via internet worden de antwoorden doorgegeven aan de studio.  Daarbij gaat het om een bijzondere prijs. Een bezoek van de hele klas aan een speciaal concert voor kinderen in Concertgebouw De Doelen in Rotterdam door het Rotterdams Philharmonisch Orkest op vrijdag 12 april.  Het thema van het concert luidt ‘Heldendaden’. De busreis is gesponsord door het Cultuurfonds Zeelandia.

Aan het einde van de uitzending, die gepresenteerd wordt door Cathy Kotoun en Hans Erbrink, is bekend welke school de winnaar is.  Daarnaast zal tijdens deze uitzending ook bekend worden welk muziekinstrument als allermooiste gekozen wordt door de kinderen van Schouwen-Duiveland.   Eerder kozen de kinderen de trompet, de saxofoon en de xylofoon als mooiste groepsinstrument. Nu zal uit de vier overgebleven instrumenten  (de naam van het winnende strijkinstrument is nog niet bekend) het mooiste instrument gekozen worden.  Op de website van Keet in de kerk kunnen de kinderen vooraf ‘reclamefilmpjes’ bekijken waarop de eerdere winnaars nog eens hun instrument goed aanprijzen.

Meer nieuws