Commotie na Facebook-aankondiging optreden

Algemeen

De aankondiging van een concert op Facebook heeft in Haamstede voor de nodige consternatie gezorgd. Voor een ‘onschuldig’ optreden van The Voice-zanger Ivar Oosterloo werd de wakers van de openbare orde extra veel publiek verwacht. Dat bleef overigens uit. Ivar Oosterloo gaf half februari een optreden in hotel Bom. Door het evenement aan te kondigen via social media groeide de zorg dat juist hierdoor wel eens erg veel publiek op de been zou kunnen komen. Landelijk zijn daar inmiddels ervaringen mee met Laren en haar Project X als dieptepunt.

[banner]

Die angst leidde tot spoedoverleg op het gemeentehuis met burgemeester Gerard Rabelink aan het roer. Dat gebeurde op de vrijdag voor het weekend van het optreden. Met politie, de eigenaar van hotel Bom en controle en toezicht werd een ‘plan de campagne’ gemaakt. Dat leidde tot de extra inzet van beveiliging buiten op straat en het inschakelen van verkeersregelaars. De politie werd hierdoor ook op scherp gezet en paste haar bezetting aan. De eigenaar van hotel Bom haastte zich op Facebook te melden, dat er sprake was van een beperkt aantal kaarten. Op de avond zelf bleek dat de belangstelling voor een optreden van Ivar Oosterloo nogal mee viel. Een leuk publiek, maar de gevreesde toeloop bleef uit.

Burgemeester Rabelink blijft echter van mening dat er goed opgetreden is door de betrokkenen. ,,Het is goed om te constateren dat indien een ondernemer een activiteit ontplooit en zich realiseert dat dit de reguliere bedrijfsvoering mogelijk te boven kan gaan, er extra maatregelen worden genomen. Dit getuigt naar mijn mening van verantwoord en goed ondernemerschap”, aldus de burgervader.

Meer nieuws