Bredeschool met 32 huurappartementen

Algemeen

In Noorderpolder in Zierikzee ontwikkelen Zeeuwland en Marsaki een appartementengebouw voor cliënten van Eilandzorg en een brede school. Op dinsdag 5 maart 2013 slaan de kinderburgemeester, een leerling van basisschool Theo Thijssen en een bewoner van Eilandzorg de officiële eerste paal. De ontwikkeling van de brede school en appartementen kent een lange geschiedenis. Daarom wordt de officiële eerste paal feestelijk gevierd. Leerlingen houden een lawaaioptocht en laten ballonnen op. Directeur/bestuurder van Zeeuwland Antoine de Ceuster, wethouder Wim Stouten en directeur van Obase Ewald de Keijzer houden deze middag een toespraak.

[banner]

Het appartementengebouw en de brede school komen tegenover elkaar te staan, op de hoek van Koning Gustavweg en Emil Sandströmweg in Zierikzee. Het gebouw van twee verdiepingen biedt straks onderdak aan openbare basisschool Theo Thijssen, kinderdagverblijf KOOS, peuterspeelzaal/buitenschoolse opvang van Kibeo en een multifunctionele ruimte voor welzijnsactiviteiten.

Het appartementengebouw telt straks vier woonlagen met 32 zelfstandige huurappartementen. Deze appartementen zijn bedoeld voor mensen met somatische zorg. Het gaat om comfortabele woningen met een oppervlakte van circa 85 m2, waar de bewoners samen met hun (eventuele) partner veilig kunnen wonen. De woningen zijn voorzien van de gebruikelijke gemakken voor senioren. Eilandzorg biedt dagverblijf met begeleiding in een aantal groepsruimten in het gebouw en 24-uurs begeleiding aan huis.

Meer nieuws