Riemens staat haar 'mannetje' op Graanbeurs-toernooi

Algemeen

Ellen Riemens heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de finaledag (zaterdag 8 februari) van het Graanbeurs-toernooi. In de voorlaatste ronde stond ze in een poule met Jurgen Bruggeman, Piet Verschure en Leo Koopman duidelijk haar 'mannetje' door zich ongeslagen te plaatsen. Na winst op Koopman in haar eerste partij leek ze tegen een duidelijke nederlaag tegen Verschure aan te lopen (15-4 voor hem in tien beurten). Riemens ging echter in de verdediging en bracht met deze tactiek Verschure regelmatig tot wanhoop. Hij viel helemaal stil en Riemens scoorde er vervolgens lustig op los. Ze won haar partij van Verschure en zat er nog steeds goed in tegen Bruggeman. In deze vorm zou ze zomaar de eerste dame kunnen worden die haar naam op de beker bij kan schrijven. Verschure haalde de finale ook door in een rechtstreeks duel te winnen van clubgenoot Leo Koopman. Ook voor Piet is het zijn eerste finale.

In de andere poule kwamen Peter van de Male, Gilles Sturm, Wim van der Welle en Philip van der Male uit. Laatstgenoemde won drie partijen en daarmee is hij de enige oud winnaar die de finale heeft bereikt. Opvallend in deze poule was de complete off day van Sturm. Na winst in het toernooi van Wissenkerke afgelopen weekend raakte hij vanavond geen bal volgens eigen zeggen. Ook in deze poule bepaalden twee clubgenoten van elkaar wie mee zou gaan met Philip van der Male naar de finale. Van der Welle ging furieus van start tegen Peter van der Male en na vijftien beurten was het gedaan. Van der Welle won de partij met 15-2 en met een gemiddelde van 1. Als lucky loser in de tweede ronde is hij dus gewoon zaterdag van de partij in de finale en is hij nog de enige van BV de Graanbeurs als speler zaterdag aan de tafel.

De eindstrijd begint morgen (zaterdag) om 10.00 en heeft de volgende finalisten: Joop de Fouw, Ad van de Werf, Hans Coomans, Mischa Schouwenburg, Ellen Riemens, Piet Verschure, Philip van der Male en Wim van der Welle.

Meer nieuws