Grote belangstelling gastheerschap Grevelingen

Algemeen

Ruim zeventig ondernemers die werkzaam zijn op of rond de Grevelingen hebben  de informatiebijeenkomst over de speciale cursus Gastheerschap Grevelingen bijgewoond. Deze cursus wordt georganiseerd door Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen in samenwerking met IVN, de gemeente Schouwen-Duiveland, de gemeente Goeree-Overflakkee, de VVV’s van de eilanden en Staatsbosbeheer. Bestuurder van het Grevelingenschap en wethouder van Schouwen-Duiveland Ad Verseput trad op als dagvoorzitter tijdens de informatiebijeenkomst: ,,Fantastisch om te zien dat er zo veel belangstelling is van de ondernemers. De Grevelingen is dermate mooi en uniek dat het een stevig onderdeel moet zijn van het toeristisch aanbod. Economie en ecologie in goede balans.” Deze cursus moet van de ondernemers ‘gastheren’ maken die van alles kunnen vertellen over de Grevelingen en die samen arrangementen bedenken voor toeristen en bezoekers.

[banner]

 

Tijdens de informatieavond werd de cursus zelf toegelicht door Rita de Ligt – Van der Zee van IVN die de cursus ontwikkelde. Ook kwamen twee ondernemers aan bod die de cursus in een ander gebied volgden: Jacqueline van Mill van het Schip MS Onrust volgde de cursus Gastheerschap Oosterschelde en verhaalde enthousiast over de mooie samenwerking met andere ondernemers die er door is ontstaan en de verrijking van haar kennis over het Nationaal Park de Oosterschelde. Peter Grinwis van Galerie / Theetuin De Overkant op Goeree-Overflakkee bevestigde het enthousiasme. Hij volgde de vergelijkbare ambassadeurscursus Goeree-Overflakkee. Ook hij gaf aan dat de cursus hem veel geleerd heeft én als ondernemer nieuwe contacten, samenwerkingen en ideeën heeft gebracht. Hij beval de aanwezige ondernemers de cursus dan ook van harte aan.

 

Spontaan schreven zich al zestien ondernemers in voor de cursus die bestaat uit 4 dagdelen verspreid over maart en april 2013. De cursus leert de ondernemers alles over de Grevelingen als Natura 2000 gebied, over de Europese aandacht, de unieke ecologische kenmerken van het gebied en alle recreatieve mogelijkheden op en rond de Grevelingen. Afronding van de cursus resulteert in een certificaat en een schild op de deur: Gastheer Grevelingen. Gezien de grote belangstelling wordt op dit moment al nagedacht over het organiseren van een tweede cursus.

 

De cursus Gastheerschap is onderdeel van het programma Zicht op de Grevelingen wat zorgt voor versterking van de ecologie en economie van De Grevelingen. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer nieuws