Pieter Zeeman bouwt aan bruggen naar Bhutan

Algemeen

 ‘Pieter Zeeman bouwt aan bruggen naar Bhutan’ is de titel van de maatschappelijke actie die leerlingen van de school in het kader van de herdenking van de ramp op 1 februari 1953 gaan uitbrengen.De verjaardagskalender die daarvoor wordt gemaakt is mede tot stand gekomen door foto’s van leerlingen over  het thema Weerspiegeling.De leerlingen dachten, samen met docent Karin den Haan, over de keuze van de vele foto’s die uiteindelijk tot de definitieve selectie van deze kalender hebben geleid. De bladzijden van de eerste drie maanden zijn op het voorblad van de kalender  als drieluik te zien. Op de middelste foto staat een agent in de ondergelopen P.D. de Vosstraat in Zierikzee, waar nu woningcorporatie Zeeuwland -zestig jaar na de watersnoodramp van 1 februari 1953- een begin maakt met de nieuwbouw van plan Buyse. Rechts ervan de ‘Weerspiegeling’ van de Dikke Toren in de Varreput, één van de foto’s van het project in het kader van het Jaar van het Water van Pontes Pieter Zeeman, die met deze verjaardagskalender de zestigste verjaardag van de ramp herdenkt. Links de brug over een rivier in Bhutan, het symbool van onze verbondenheid met het armste land van de wereld. Het resultaat hiervan is in te zien op www.pieterzeeman.nl

[banner]

Voor de maatschappelijke actie Pieter Zeeman bouwt aan bruggen naar Bhutan worden de kalenders voor het Waterproject in Bhutan voor tien euro verkocht. Met de opbrengst wordt speciaal gereedschap, tenten, warme kleding aangeschaft waarmee het  moeilijke werk onder barre omstandigheden op vier kilometer hoogte tegen de dreigende overstroming van een groot waterbekken wordt gesteund. (Op www.umojafonds.nl onder ‘Bhutan’ kunt u nadere informatie hierover lezen.)

Zoals Schouwen-Duiveland zestig jaar geleden steun kreeg vanuit het buitenland, om aan de wederopbouw van woningen, ziekenhuis, waterleiding etc. te kunnen gaan werken, wil Pieter Zeeman helpen aan bruggen bouwen naar Bhutan en daarmee ook andere instellingen, bedrijven en verenigingen in de gelegenheid stellen ‘over de brug te komen’. Van de sponsoring, door donaties en/of door aanschaf van exemplaren van deze kalender, wordt de netto opbrengst via het Umojafonds naar het Waterproject in Bhutan doorgesluisd. Donaties kunnen op het actienummer 54.31.30.266 van Pontes Pieter Zeeman, onder vermelding van ‘donatie Bhutan,’ worden overgemaakt en ook kalenders kunnen via dit actienummer worden besteld, door tien euro per kalender over te maken, onder vermelding van ‘bestelling Bhutan’ en de adresgegevens. Op de  website worden alle sponsoren van deze actie vermeld. Op de dertiende maand  van deze kalender worden echter alleen de bedrijven, verenigingen en instellingen vermeld die tenminste  € 200,- als donatie overmaken of minimaal 25 stuks van de kalender besteld hebben. Op de website www.pieterzeeman.nl onder ‘Bhutan’ kunt u binnenkort de volledige kalender met definitieve keuzes zien van de foto ‘s, met de bijbehorende onderschriften. Daaraan wordt nog door de leerlingen gewerkt. Ook kunt u daarop het verloop volgen van de sponsoractie die eind augustus afloopt en waarvan eind september/ begin oktober 2013 de opbrengst bekend wordt gemaakt, tijdens de in gebruik name van Campus Cultura.

In de lesprogramma’s op Pontes Pieter Zeeman van het komend jaar zal in verschillende  vakken waar de mogelijkheid zich voordoet, zoals bij maatschappijleer, aandacht aan Bhutan geschonken worden. Zo kent Bhutan, net als Nederland, een parlementaire democratie en is het ook een koninkrijk. Interessante leerstof is ook dat Bhutan voor de inrichting van haar economie niet zoals in Nederland rekent met het bruto nationaal product, maar met het bruto nationaal geluk. Leerlingen van Pontes Pieter Zeeman hopen aan dat geluk iets bij te kunnen dragen.

Meer nieuws