Koningin treedt af: stuur uw herinneringen en foto's

Algemeen

unknown.jpegNu bekend is geworden dat koningin Beatrix afstand doet van de troon, is WereldRegio benieuwd naar uw reactie.

Heeft u de koningin ontmoet, bezit u foto's van haar bezoeken aan Schouwen-Duiveland of wilt u uw mening kwijt, reageer dan op deze oproep of stuur een e-mail naar info@wereldregio.nl. Koningin Beatrix is meerdere keren op Schouwen-Duiveland geweest. U heeft er vast herinneringen aan.

[banner]

Overigens betekent het aftreden van de koningin ook dat kamerheer Jack Asselbergs zijn functie naar alle waarschijnlijkheid zal gaan neerleggen. De nieuwe koning kiest formeel zijn eigen kamerheren of dames. Het kan dus zijn, dat Asselbergs - oud-burgemeester van Schouwen-Duiveland - zijn functie behoudt, maar aannemelijk is dat er een andere vertegenwoordiger voor Zeeland wordt aangewezen.

Overigens suggereerde WereldRegio op haar twitterraccount twee weken geleden al dat er een mogelijk aftreden aan zat te komen. Bekend was dat de koninklijke familie rond de verjaardag van de koningin geen verplichtingen wilde aangaan. Dat is er mogelijk ook de reden van dat er geen koninklijke vertegenwoordiging is bij de zestigste herdenking van de Watersnoodramp van 1953.

Meer nieuws