Watersnoodmuseum 2 februari vrij toegankelijk

Algemeen

De Provincie Zeeland organiseert zaterdag 2 februari in en met het Watersnoodmuseum en brasserie De Vierbannen in Ouwerkerk de publieksdag 'Zeeuws Jaar van het Water'. Entree van het Watersnoodmuseum is die dag gratis. De publieksdag is de afsluiting van het Zeeuws Jaar van het Water. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en het IVN consulentschap organiseren activiteiten voor kinderen. Duikers van de NOB gaan het water in om 'het leven uit de Oosterschelde' van dichtbij te laten zien. Ook is er een zeehondenleskist en kunnen kinderen waterproefjes doen. De auteurs van twee boeken over de Ramp van 1953, waaronder journalist en socioloog Herman Vuijsje, zijn aanwezig om hun boek te signeren. De Zeeuwse band Jilles zorgt voor de muzikale aankleding. Verder zijn er een garnalenpelster en oestersteker aan het werk en vanuit het museum vertrekt een natuurwandeling onder leiding van een natuurgids.

[banner]

In de naastgelegen brasserie De Vierbannen zijn de hele dag door kookworkshops te volgen van chefkok Wouter Kik. Proeven van de lekkernijen kan de hele dag door en de Zeeuws Jaar van het Water recepten zijn daar te verkrijgen. In De Vierbannen vindt ook een tentoonstelling plaats van schilders, kunstenaars en dichters die zich hebben laten inspireren door het water. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een schilderworkshop.

Het 4e caisson in het Watersnoodmuseum is vanaf februari open voor het publiek en biedt een uitgebreide en interactieve tentoonstelling over de Zuidwestelijke Delta. De tentoonstelling laat zien wat er in Zeeland gebeurt op het gebied van watermanagement en innovatie. Ook wordt de 'Z-card' gepresenteerd, een gidsje waarop de innovatielocaties staan aangeduid zodat geïnteresseerden zelf een bezoek kunnen brengen aan de locaties.

De publieksdag wordt om 11.00 uur geopend door gedeputeerde Carla Schönknecht. De activiteiten eindigen om 16.00 uur. Meer informatie en het programma op www.jaarvanhetwater.nl.

Meer nieuws