Pontes gaat verder met Poortambacht

Algemeen

Pieter Zeeman gaat door met het project Poortambacht Zierikzee.Vorig schooljaar onderzochten vijf brugklassen van Pontes Pieter Zeeman Zierikzee voor de nieuwe module Technasium mogelijkheden om de Zierikzeese wijk Poortambacht toekomstbestendig te maken. Voor dit onderwijsproject ‘Krimpprovincie’ kregen de leerlingen opdracht van de gemeente, in nauwe samenwerking met de IVN. Dit jaar wordt dit project nog een keer gedraaid, met een nieuwe lichting leerlingen, om nog meer ideeën bij elkaar te kunnen verzamelen.

[banner]

“Het project ‘een klimaat- en krimpbestendige wijk’ beviel heel goed vorig jaar, van beide kanten. Op dit moment zijn er nog geen concrete stappen gezet wat betreft de uitvoering van het geheel,  het loopt allemaal nog. Dus is er nog ruimte voor nieuwe ideeën,” vertelt docente H. Zuidgeest. ,,De gemeente vindt het met name belangrijk hoe leerlingen aankijken tegen krimp. Die staan daar weer anders tegenover dan volwassenen. Van de presentaties van vorig jaar zijn al interessante ideeën meegenomen, die in de toekomst wellicht gerealiseerd gaan worden. Bijvoorbeeld het gebruiken van opgeslagen hemelwater voor agrarische bedrijven en industrie. Dit jaar doen vier brugklassen mee aan het project.”

 

Aan het einde van het project zullen de leerlingen hun oplossingen presenteren aan ouders en andere belangstellenden. Hun werk wordt beoordeeld door de begeleidende docenten en  R. van der  Leijé als afgevaardigde van de opdrachtgever, de gemeente.

 

Uiteindelijk zullen de beste leerlingen per klas hun plannen en ideeën mogen presenteren in de raadszaal van de gemeente Goes, samen met andere Zeeuwse scholen. De organisatie van het geheel is in handen van het IVN, provincie Zeeland. Uiteindelijk zal het beste groepje met de Krimp-Award naar huis gaan. ,,Die eindpresentaties zijn een enorm leermoment voor leerlingen,” vertelt docente Hanneke Zuidgeest. ,,Ze leren er dingen van die belangrijk zijn voor de rest van hun leven.”

 

Meer nieuws