Gemeente gaat toch extra strooien

Algemeen

Door de aanhoudende vorst en sneeuw strooit en schuift de gemeente deze week extra wegen in eigen beheer. De gemeente werkt samen met Waterschap Scheldestromen, Provincie, Rijkswaterstaat, NV Westerscheldetunnel, Zeeland Seaports en verschillende gemeenten om vastgestelde, doorgaande routes begaanbaar te houden. Routes terug te vinden op de gemeentelijke website.

[banner]

De gemeente bepaalt bij langdurige vorst of sneeuw welke extra wegen in aanmerking kunnen komen voor een strooibeurt. In eerste instantie zal ze nu extra inzetten op wegen die leiden naar: scholen, winkelcentra, gemeenschapshuizen, kerken en extra route over bedrijventerreinen. Op dit moment is extra service mogelijk doordat er voldoende strooizout beschikbaar is. Komt er schaarste door aanhoudende vorst dan stopt ze met de extra service of schakelt over op grof zand en houdt zij het strooizout beschikbaar voor de doorgaande routes.

 

 

U kunt aangeven dat een weg sneeuwvrij gemaakt moet worden via de servicelijn 452 111. De gemeente beoordeelt of dit daadwerkelijk noodzakelijk en nuttig is. Het is altijd belangrijk om te weten dat de gladheid niet gelijk weg is. De gemeente Schouwen-Duiveland beheert ruim 400 kilometer weg. Het strooien op wegen waar bijna geen verkeer rijdt, heeft een lage effectiviteit. Zout werkt pas als het door het verkeer goed wordt ingereden. Te veel zout is ook nog eens slecht voor het milieu. Daarom weegt de gemeente goed af welke wegen wel of niet gestrooid worden.

Meer nieuws