Acceptgiro waterschap komt eraan

Algemeen

Zaterdag 19 januari  ontvangen alle Zeeuwse huishoudens de aanslag Gebruikersheffingen 2013 van waterschap Scheldestromen.De aanslagen worden voor het eerst opgelegd door Sabewa Zeeland. In totaal verzendt Sabewa Zeeland deze week ruim 188.000 aanslagen. Bij het aanslagbiljet wordt een bijsluiter meegezonden met informatie over de betaalwijze, de mogelijkheid tot het vragen kwijtschelding of het indienen van een bezwaar tegen de aanslag. Er zijn aparte telefoonnummers en e-mailadressen waar mensen terecht kunnen met specifieke vragen over hun belastingaanslag. Deze telefoonnummers zijn te bereiken tegen lokaal tarief. Meer informatie is te vinden op de website www.sabewazeeland.nl.

[banner]

Eind januari verstuurt Sabewa Zeeland de aanslagen van de gemeenten Goes, Borsele, Kapelle, Tholen en Sluis. Ook worden de aanslagen waterschapsbelastingen voor bedrijven verzonden. De aanslagen van Terneuzen, Hulst en Reimerswaal volgen 28 februari.

Voor veel Zeeuwen is deze manier van belastingheffen- en innen nieuw. Voorheen werd dit gedaan door de eigen gemeente of het waterschap. De gemeenten Goes, Tholen, Kapelle, Borsele, Reimerswaal, Hulst, Terneuzen, Sluis en waterschap Scheldestromen hebben nu hun kennis en expertise gebundeld en werken samen in één organisatie. Hiermee wordt een forse kostenbesparing gerealiseerd. Voor burgers heeft dit als voordeel dat zij bij één loket terecht kunnen voor vragen over de belastingaanslag van gemeente of waterschap. Bovendien is de dienstverlening sneller. Vanaf 2014 ontvangt men nog maar één belastingaanslag waarop de gemeente- en waterschapsbelastingen gecombineerd worden.

Meer nieuws