Eiland klaar voor herdenking 1953

Algemeen

Op diverse plaatsen op het eiland wordt vrijdag 1 februari de watersnoodramp van 1953 herdacht. De  centrale herdenking is bij het monument bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Om 10.00 uur spreekt burgemeester Gerard Rabelink, waarna ook Commissaris van de Koningin Karla Peijs het woord zal voeren. De kranslegging bij het monument is om 10.40 uur. In Oosterland komt men om 13.30 uur bij elkaar in de Oosterhof om vervolgens om 14.45 uur naar de begraafplaats te gaan. Het koor Ruach en de twee basisscholen verlenen ook hun medewerking.

[banner]

In Dreischor start een en ander om 14.00 uur in het plaatselijke dorpshuis. Er wordt gesproken door Leone van der Sar van de dorpsraad, wethouder Wim Stouten en ds T. Wiersum. Crescendo verleent haar muzikale medewerking.

 

Ook op Serooskerke staat men stil bij het zestigste herdenkingsjaar. De herdenking start om 15.00 uur in de kerk met het Schouws volkslied door de Westhoekzangers. D. Verboom, voorzitter van de dorpsraad, leidt een en ander in, waarna burgemeester Rabelink het woord voert.

 

In Serooskerke is er ook een fototentoonstelling in de kerk. De expositie verhuist van 4 tot en met 10 februari naar restaurant de Schelphoek.

Meer nieuws