Volleyballers Forza behouden op knappe wijze ongeslagen status

Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Forza wordt een in de promotieklasse B steeds moeilijker te kloppen formatie. Onlangs versloeg de ploeg de toenmalige nummer drie van de ranglijst en zaterdagavond moest de runner up uit de competitie, Sliedrecht Sport 4, er in vier sets aan geloven: 3-1 (26-24 21-25 22-25 12-25). De uitoverwinning was niet helemaal een verrassing omdat Forza thuis met dezelfde cijfers Sliedrecht Sport 4 had geklopt. Bovendien verkeert het team in een zeer goede vorm getuige de zevende competitiezege op rij. Ondanks de overwinning van de eilandelijke ploeg lagen de verhoudingen tussen de twee ploegen in de eerste drie bedrijven dicht bij elkaar. In de eerste set lag Forza steeds twee punten voor, nam Sliedrecht Sport 4 daarna het voortouw om vervolgens bij 24-24 toe te slaan. In het tweede en derde bedrijf koesterde Forza steeds een kleine voorsprong waar ze in deze periode en in deze vorm wel raad mee weet die om te zetten in setwinst. In de vierde set was het verzet van thuisploeg gebroken en kon Forza na een 4-10-voorsprong de wedstrijd vakkundig uitspelen. Door het knappe resultaat blijft Forza derde in de promotieklasse B