Beste optreden Delta Sport biedt perspectief

Weer manifesteerde Delta Sport zich beter ten opzichte van vorige weken, maar wederom bleef het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalclub verstoken van de zo vurig gekoesterde en nog altijd broodnodige punten om het seizoen in de hoofdklasse D een positieve draai te kunnen geven.Waar de 19-21-nederlaag tegen HWC zondagmiddag in sporthal Onderdak in essentie aan lag? Zoals zo vaak: aan het missen van open kansen. Want op het verdedigende aspect van de handballers was - ook hierin vallen ze in positieve zin in herhaling - weinig aan te merken. Met 21 tegentreffers sta je als ploeg in defensief opzicht in de hoofdklasse B gewoon je mannetje. Sterker nog, Delta Sport is één van de minst gepasseerde verdediging van alle twaalf ploegen. Dit is een opmerkelijk gegeven als je weet dat het team samen met Conventus de rode lantaarn in handen hebt. Verder worden de wedstrijden met een steeds kleinere marge verloren: van tien naar vier naar drie en nu naar twee doelpunten verschil. Door deze cijfers komt de achilleshiel van de aanvallers nog meer aan het licht en wordt verliezen steeds pijnlijker, maar rekent Delta Sport-coach nog altijd op behoud. Dan moet bijvoorbeeld de jonge Ruben Bos zijn honderd procent-kansen beter benutten. Nu faalde hij tweemaal opzichtig bij een break-out. De Vos nam hem onmiddellijk in bescherming door te zeggen: ,,Zo kan ik er nog wel een paar noemen. HWC heeft voor die 21 goals minder kansen nodig dan wij voor die negentien". Los van de gemiste kansen speelde Delta Sport, waarbij Jimmy Niemans afscheid heeft genomen, haar beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Er stond een team, er werden geen gekke dingen gedaan en er was amper onnodig balverlies, constateerde De Vos. Verder presteerde ze tegen HWC een wedstrijd lang constant zonder weinig slechte momenten. Eén van die fases waren de laatste minuten van de eerste helft waarin Delta Sport een mooie marge van vier treffers als sneeuw voor de zon zag verdwijnen in een 10-9-ruststand. Na rust gaven de handballers van Schouwen-Duiveland en Vlaardingen elkaar bijzonder weinig toe. Na veertig minuten stond het 14-14 en dat niet in de laatste plaats te danken aan goalie Jacco de Looff die weer eens zeer goed acteerde tussen palen en lat. Hoewel HWC zich op een gegeven moment naar 18-20 speelde, was er nog tijd genoeg om dat te repareren voor Delta Sport. Echter, in de resterende zeven minuten scoorden beide teams slechts één keer en waren de druiven voor de thuisploeg behoorlijk zuur omdat er meer in had gezeten. De Vos: ,,We hadden minimaal een punt verdiend". Misschien hadden het er wel twee mogen en moeten zijn. Niettemin heeft De Vos voldoende aanknopingspunten in deze en vorige duels gezien om met perspectief de tweede competitiehelft, waarbij Conventus komende zondag de eerste opponent is, in te gaan. De Vos: ,,Maar dan moeten we nu wel punten gaan pakken". Scores Delta Sport: Tim Vleeshouwer 5, Guido de Graaf, Ruben Bos, Guust Sluijs 3, Nico Yuen, Koen de Bruijn 2, Tijs de Vos 1.