Zeeuwland gestart met sloop van plan Buijze (Buzee) | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Zeeuwland gestart met sloop van plan Buijze (Buzee)

De voorbereidingswerkzaamheden voor de sloop in fase 1 van het nieuwbouwproject Buzee van Zeeuwland zijn gestart.  De woningen in P.D. de Vosstraat, deel Slabberswerf en Zuidwellestraat in Zierikzee worden afgebroken. Het gaat om 33 woningen.

Sloopbedrijf Sturm en Dekker uit Oostkapelle gaat de woningen slopen. Allereerst worden de woningen aan de binnenzijde gestript. Zaken die kunnen worden hergebruikt, worden uit de woningen gehaald. Ook haalt een gecertificeerd bedrijf op een veilige manier asbest uit de woningen. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, worden de woningen afgebroken.

Om de wijk zoveel mogelijk te ontlasten van zwaar bouwverkeer wordt momenteel gewerkt aan een dam in de gracht. De bouwweg steekt de gracht over ter hoogte van de Slabberswerf en komt uit op de scheiding van de drie bouwfases.

Voor fase 1 wordt het bouwterrein ingericht aan de P.D. de Vosstraat. Dit houdt in, dat deze straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Zeeuwland vernieuwt in de wijk Buijse 141 woningen door 131 woningen. Dit gebeurt in drie fases. In fase 1 worden 40 woningen teruggebouwd. Dit zijn 24 gezinswoningen en 16  levensloopbestendige woningen. De bouw van fase 2 start nadat de woningen in

fase 1 zijn opgeleverd, zodat bewoners eventueel vanuit fase 2 naar de nieuwbouw in

fase 1 kunnen verhuizen.