CZAV boert goed

Algemeen

Volledig in lijn met het voorgaande jaar presenteert agrarische coöperatie CZAV een positief financieel resultaat. Op basis van een innovatief en realistisch beleid wist ze een omzet neer te zetten van 420 miljoen euro met een winst van 5,4 miljoen euro.

,,We zijn gepast trots, want zo’n goed resultaat is in het huidige economische ‘zware weer’ geen vanzelfsprekendheid”, aldus algemeen directeur Antoon van Vugt. Dit vooral, omdat de resultaten voortvloeien uit de deelnemingen (o.a. AgriSneltank en Agrimarkt) en niet direct uit boerengerelateerde activiteiten. Volgens goed gebruik werden de resultaten op de boerenactiviteiten in het afgelopen jaar al teruggelegd bij de ruim 3000 leden/afnemers. De leden van de coöperatie profiteren dus direct van het resultaat.

[banner]

CZAV investeert volop in de toekomst. Zo wordt er gewerkt aan een uitbreiding van het hoofdkantoor in Wemeldinge. In juni 2013 wordt het nieuwe gebouw officieel geopend tijdens de CZAV Kijkdagen. Op de vestiging in Axel loopt het nieuwbouwproject voor moderne graanloodsen dat voor oogst 2013 gereed zal zijn. In november 2012 opende de nieuwe Agrimarkt in Oud-Beijerland. Voor deze supermarkt wordt een regiofunctie voorzien. De focus op regionale streekproducten van eigen telers is een troef waarmee de Agrimarkt haar band met de consument verder versterkt.

 

CZAV zet actief in op vergroting van haar marktaandeel in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en in België via de deelneming in Pauwels. De samenwerking binnen CropSolutions draagt bij aan een schaalvoordeel bij de inkoop en op het gebied van kennis. Dit merkt de klant aan CZAV’s stabiele prijzen in een turbulente markt en aan de objectieve advisering. CZAV richt zich ook op verduurzaming van de productie van voedsel door specifieke kennis ontwikkeling, kennisoverdracht van en naar telers en lange termijn investeringen.

 

Meer nieuws