Flinke nederlaag Schouwse voetbalvrouwen (update)

Het vrouwenelftal van Schouwen-Duiveland heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oostkapelle verloren. Op sportpark Den Hogen Blok werd het zaterdagmiddag 0-5 voor de Walcherse formatie. Bij rust stond het 0-2. Met name het eerste half uur bleven de Schouwse vrouwen voetballend goed overeind. Oostkapelle had wel het betere van het spel, maar wist niet tot uitgespeelde kansen te komen. Wel werd er gescoord. Een paar meter buiten het strafschopgebied lokte een speelster van Oostkapelle handig een overtreding uit. Ondanks een 5-mans muur werd de toegekende vrije trap hard in de rechter benedenhoek getrapt: 0-1. De druk op de Schouwse defensie nam toe, maar deze bezweek vooralsnog niet. Via enkele uitvallen werden de spitsen van de thuisploeg nog dreigend. Aansluiting vanuit het middenveld was er steeds niet, waardoor de Oostkappelse keepster niet echt op de proef werd gesteld. Vlak voor rust mocht Oostkapelle een hoekschop nemen. Deze werd uitstekend binnen gekopt. Daarmee werd de 0-2 ruststand bereikt. Meteen na rust viel, opnieuw uit een hoekschop, de 0-3. Weer werd de bal hard achter keepster Emmelie Verhoek gekopt. De Schouwse vrouwen kwamen steeds minder toe aan goed voetbal. De tegenstander hanteerde een wat hoger tempo, waardoor met name de verdediging van de thuisploeg de handen vol had. In de 60e minuut werd de score verder uitgebreid. Weer lag een hoekschop aan deze treffer ten grondslag. Deze keer werd de bal niet binnengekopt, maar ging hij via een kluts richting doel. Op de lijn kon een verdedigster de bal net niet uit het doel koppen: 0-4. Een kwartier voor tijd brak Ellen Boot aan de linkerkant door en speelde op tijd Bianca v.d. Helm aan. Zij kreeg echter niet voldoende tijd om tot een gevaarlijk schot te komen. Oostkapelle mocht nog een vrije trap nemen op een mooie plaats. Keepster Emmelie Verhoek stond echter prima opgesteld en pakte de bal uit de hoek. Aan de andere kant mocht Ellen Boot nog een vrije trap nemen, maar deze werd veel te zacht ingeschoten om de keepster te verontrusten. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd bracht Oostkapelle via een mooi ‘velddoelpunt’ de eindstand op 0-5. Daarmee werd het niveauverschil ook in cijfers uitgedrukt.