Nieuwe eigenaar voor de Driehoek in Zierikzee

Algemeen

Architect Erik van den Bos uit Bruinisse gaat samen met zijn broer, fotograaf Huibert van den Bos, de Driehoek in Zierikzee omvormen tot een ‘creatief centrum’.De aankoop van het pand is zo goed als rond.De Driehoek – nog eigendom van het CJV – staat al geruime tijd te koop. Het CJV is er niet in geslaagd het pand rendabel te verhuren. Enkele huurders kent het pand, maar die leveren tezamen te weinig op. Wat Huibert van den Bos betreft kunnen die blijven.

[banner]

Maar het idee is om er een creatieve invulling aan te geven, die aansluit bij de gedachte van Centree – het culturele plein voor de Nieuwe Kerk. ,,We denken ook aan exposities en we willen plaats bieden aan creatieve gebruikers met foto, video en design,” aldus Huibert van den Bos. ,,We kijken wat er op ons afkomt.”

 

De eerste twee nieuwe huurders zijn er al. Huibert van den Bos verkast met zijn fototoestudio van het Calandplein naar de Driehoek en broer Erik verhuist zijn architectenbureau van Bruinisse naar Zierikzee. Met dit bericht komt een einde aan de lange onzekerheid. Er is veel gespeculeerd over de toekomstige functie van het gebouw.

 

Meer nieuws