Start aanleg weg over Levensstrijddijk Zierikzee

Algemeen

De Dienst Landelijk Gebied (DLG) is gestart met de aanleg van een weg over de Levensstrijddijk ten zuiden van Zierikzee. De Weldamseweg, Havenweg en Levensstrijdweg ten zuiden van de Levensstrijddijk zijn hierdoor tot medio februari 2013 op werkdagen afgesloten voor verkeer. Dit komt doordat deze wegen worden gebruikt voor grondtransport. De nieuwe weg zorgt voor een verbinding tussen de Levensstrijdweg en de Havenweg.

[banner] DLG is namens de provincie Zeeland verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. De weg wordt na aanleg overgedragen aan waterschap Scheldestromen. Volgend jaar staat in het teken van werk in uitvoering rondom Zierikzee binnen landinrichting Schouwen-Oost. Het gaat om de gebieden ten noordwesten en zuiden van Zierikzee.

Daar worden natuurwaarden in ere hersteld, de verkeersveiligheid en waterhuishouding verbeterd en recreatieve voorzieningen aangelegd. De aanleg van de nieuwe weg maakt hier onderdeel van uit.

 

DLG bereidt in opdracht van de provincie Zeeland de aanleg voor van 225 hectare brakke natuur rondom Zierikzee. Dit vormt dit de afronding van de natuurinrichting aan de zuidkust van Schouwen. Het gebied wordt omgevormd tot een krekensysteem. Van nature een ideaal leefgebied voor dieren zoals de noordse woelmuis en de stern en planten zoals het schorrekruid. Het gebied ondergaat een metamorfose. Binnen enige jaren kleuren de kreekoevers in de nazomer knalrood door het zeekraal. Een spectaculair Zeeuws decor.

Meer nieuws