Logo wereldregio.nl

Programma herdenking Ramp '53 vastgesteld

De Provincie Zeeland, de gemeente Schouwen-Duiveland en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk organiseren vrijdag 1 februari 2013 de centrale herdenking van de watersnoodramp van 1953 in Ouwerkerk.  De zestigste herdenking begint om 9.30 uur in een tent naast het museum en eindigt bij het monument van kunstenaar Gust Romijn, bij de uitgang van het museum.

Programma

09.30 uur Ontvangst genodigden in de tent bij het Watersnoodmuseum 09.50 uur Spelen van Koraalmuziek door Oosterlandse Fanfare 10.00 uur Speech burgemeester G.C.G.M. Rabelink van Schouwen-Duiveland 10.10 uur Speech Commissaris van de Koningin van Zeeland mevrouw drs. K.H.M. Peijs 10.20 uur Lied "Na de hoos" door Clementine Volker 10.30 uur Vertrek gasten naar herdenkingsmonument, gelegen naast het Watersnoodmuseum 10.40 uur Kranslegging door vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, overheden, schooljeugd en nabestaanden. 11.10 uur Blazen Last Post 11.13 uur Een minuut stilte 11.14 uur Zingen Wilhelmus, coupletten 1 en 6 11.20 uur einde

Rond 1 februari worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder de afsluiting van het Jaar van het Water, het eindcongres van het internationaal project Flood Aware en de opening van het vierde caisson in het Watersnoodmuseum. In caisson 3 is een permanente expositie van het project Flood Aware gerealiseerd, met onder meer een overstromingssimulator. Verstandig leven met water staat hierbij centraal. Op donderdag 31 januari 2013 vindt het congres van Flood Aware plaats in Middelburg. Op zaterdag 2 februari wordt een publieksdag georganiseerd in en om het Watersnoodmuseum, ter afsluiting van het Jaar van het Water, vanwege de start van het herdenkingsjaar en de opening van een aantal nieuwe museumonderdelen. Meer informatie over het programma volgt in januari.