Volleybalmannen Forza verslaan nummer drie

Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Forza draait steeds beter in de promotieklasse B. Tegen Voorwaarts, de nummer drie van de ranglijst, werd de vijfde opeenvolgende zege geboekt: 3-1 (25-21 25-17 17-25 25-12). De eerste twee sets speelde thuisploeg zaterdag in sportzaal de Vanger vrij goed. In het derde bedrijf speelde Forza stukken slordiger en drukte een nieuwe middenman in de Axelse ploeg zijn stempel op de wedstrijd. Smet op hun setwinst was de Voorwaarts-libero. Tijdens de vierde set viel er een andere Zeeuws-Vlaming uit met een (knie)blessure waardoor Forza de zege in de vierde set niet meer kon ontgaan. Volgende week speelt Forza thuis een bekerduel tegen Spivo.

[banner]

De vrouwen van Forza hadden een pittige klus in VCN. Opvallend was dat de volleybalsters in deze vijfsetter in het eerste, tweede en beslissende bedrijf weing moeite met hun tegenstander hadden, maar in de derde en vierde set grepen ze er net naast. Het werd derhalve 3-2 (25-10 15-16 24-26 23-25 15-9). Het team heeft tot 12 januari 2013 geen competitieverplichtingen maar dan wacht meteen koploper Volley Meerkerk 2 dat zes punten voorsprong heeft.