Handballers Delta Sport doen zichzelf tekort

Het eerste mannenteam van handbalvereniging Delta Sport is tegen HVV'70 vergeten zichzelf een goede dienst te bewijzen en haar zelfvertrouwen eens flink op te poetsen. De tegenstander uit Voorschoten won zondagmiddag met 20-24 nadat ze in de eerste helft op bijna onoverbrugbare achterstand was gezet. De eerste twintig minuten - trainer Rob de Vos startte met Tim Vleeshouwer, Jimmy Niemans, Guido de Graaf, Jacco de Looff, Koen de Bruijn, Tijs de Vos en Guust Sluijs - viel er weinig tot niets aan te merken op het optreden van Delta Sport. Via 3-0, 8-2 en 11-5 had de nummer drie van de hoofdklasse B nagenoeg geen weerwerk tegen het spel van de thuisploeg. Bovendien werden de schoten van HVV'70 vaak geneutraliseerd door keeper De Looff.  Na 11-5 zagen de toeschouwers in sporthal Onderdak en coach Rob de Vos weinig meer terug van de zeer goede openingsfase. ,,Het opgedane zelfvertrouwen gooiden we na twintig minuten weg. Toen ging het balletje weer alle kanten op en gingen ze dingen doen die we niet trainen. Het is ongelooflijk. Echt ongelooflijk", sprak de Middelburgse oefenmeester. ,,In de tweede helft liep het aardig, maar niet zoals in de eerste twintig minuten. Je moet je kansen durven pakken en in die tweede helft geef je die kansen aan een ander." Vanzelfsprekend probeerde De Vos het tij te keren door wissels in te brengen. Het had welhaast een averechts effect want doordat spelers op een andere positie kwamen te staan, waren ze de kluts enigszins kwijt. ,,Dat is triest om te constateren", oordeelde De Vos. Nog voor rust verdween de behoorlijk marge van Delta Sport als sneeuw voor de zon: 12-11. Daarna waren de thuisploeg een haar tegenstrever redelijk aan elkaar gewaagd en bleef de marge lang beperkt tot één goal. Pas bij 18-19 tilde HVV'70 het verschil naar twee. Na onnodig balverlies van Koen de Bruijn ging het verschil weer naar twee en was de tijd daarna te kort om de achterstand te repareren. Ondanks het verlies constateerde De Vos dat zijn team beter handbalde dan de vorige thuiswedstrijd en de vorm langzaamaan beter wordt. Echter, het verlies had zondag ook andere kanten. Zo was er een handballer van Delta Sport die in de beslissende fase een strafworp nam (en miste) terwijl hij totaal niet in de wedstrijd zat en was er een teamgenoot die niet eens wist welke plaats HVV op de ranglijst innam. Dat waren geen tekenen waaraan je kan zien dat het zachtjesaan beter gaat met de (gedeelde) rode lantaardrager. Scores Delta Sport: Guido de Graaf 9, Guust Sluijs 5, Koen de Bruijn 3, Tim Vleeshouwer 2, Tijs de Vos.