Duiveland stelt Stoutjesdijk teleur

Was het wel of geen buitenspel, het tweede doelpunt van Dinteloord? De spelers van Duiveland protesteerden niet of nauwelijks en die lichaamstaal verwoordde in één beeld de met 0-2-verloren wedstrijd van Oosterlandse zijde. Het gebrek aan daadkracht was Duiveland-trainer Ko Stoutjesdijk zaterdagmiddag aan de kant ook al opgevallen. ,,Het was gewoon een klotemiddag. Waarom? Ja, als ik dat wist zou ik het vertellen.  Wij hebben gewoon een slechte wedstrijd gespeeld. Er zat geen overtuiging in." Met meer of enige overtuiging had de thuisploeg op het Oostersportpark voor rust aardige zaken kunnen doen. Na een de vroege 0-1 van de West-Brabanders kreeg Duiveland in de persoon van Masoud Osmanie een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Diep in de eerste helft was dezelfde spits niet koel of - net wat je wil - overtuigend genoeg om alleen tegenover de doelman af te drukken en kreeg ploeggenoot Dennie le Comte op slag van rust een zeer goede kans op een Duivelands doelpunt. Tussen de kansen van Le Comte en Osmanie redde de Oosterlandse doelman Simon de Bruine zijn ploeg van een grotere achterstand. In de tweede helft, waarin Stoutjesdijk zijn team nog aanvallender liet spelen, bleef Dinteloord op een gecontroleerde manier heel simpel overeind. Stoutjesdijk: ,,Er was weer geen overtuiging, geen rust en geen kansen". Of anders gezegd: ,,Ik heb geen antwoord op wat ik vandaag gezien heb. Ik ben heel erg teleurgesteld. Ik had dit niet verwacht." Met de laatste zin refereerde de Thoolse oefenmeester desgevraagd ook aan de eerste competitiehelft. De eerste dertien wedstrijden van het seizoen 2012/2013 in de tweede klasse E heeft Duiveland zich niet de meest stabiele ploeg getoond die Stoutjesdijk dacht in handen te hebben. ,,Het is wisselvallig en achter oorzaken wil ik me niet verschuilen. Ik vind dat we met dit team meer moeten kunnen presteren. Met de jongens die we nu hebben, ging het de ene week goed en de andere week niet goed. Dat zag je vandaag duidelijk terug." En dan kritisch naar de ploeg en zichzelf: ,,De jongens moeten ook meer tonen dat ze een team zijn. En als trainer moet je het ook bij jezelf zoeken en zelf de verantwoording nemen."