Bruinisse krijgt OranjeDok

Algemeen

De naam van het nieuwbouwproject van Zeeuwland in Deestraat, Koningin Julianastraat, Prinses Beatrixstraat en Prinses Wilhelminalaan in Bruinisse is onthuld.

 OranjeDok gaat het heten. Een wijk met straatnamen die verwijzen naar het koninklijk huis, de Oranjes. Het ware karakter van de wijk wordt bepaald door het water, direct achter de nabijgelegen dijk. Van oudsher waren (en zijn) daar de scheepswerven, hellingen, dokken en allerhande activiteiten die met de visserij verband hielden.

[banner]

OranjeDok bestaat uit 50 woningen: 37 gezinswoningen en 13 levensloopbestendige woningen met een compleet woonprogramma op de begane grond. Om dit plan te realiseren sloopt Zeeuwland 61 woningen. Dit gebeurt niet in een keer, maar in drie fases. Bijna alle woningen in fase 1, in Deestraat en deel Koningin Julianastraat, zijn al leeg. De planning is dat begin 2013 de vernieuwing start.

Zeeuwland heeft in overleg met de bewoners uit fase 1 passende woonruimte gevonden. Een aantal bewoners overweegt terug te keren naar de nieuwbouw. Zij krijgen voorrang bij deze terugkeer. Daarna kunnen ook bewoners van fase 2, en daarna fase 3, kiezen om naar de nieuwbouw  te verhuizen. Dat is mogelijk, omdat fase 2 pas gebouwd wordt, zodra fase 1 klaar is. Momenteel inventariseert Zeeuwalnd de woonwensen van de bewoners uit fase 2.

 

Meer nieuws