Uitreiking prijs Vrijwilliger 2012

Algemeen

Maandagavond 17 december houdt het gemeentearchief Schouwen-Duiveland de jaarlijkse vrijwilligersavond. Deze avond wordt gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee en begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond reikt burgemeester Gerard Rabelink de prijs Vrijwilliger van het jaar 2012 uit.  Deze prijs is bedoeld om een van de vrijwilligers in de schijnwerper te plaatsen. Daarnaast wordt ook een groepsprijs uitgereikt.

[banner]

Bij het gemeentearchief zijn momenteel 32 vrijwilligers actief. Met deze avond wil het gemeentebestuur hen bedanken voor hun inzet. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het beter toegankelijk maken van de archieven en verzamelingen in het gemeentearchief. Mede door hen kunnen bezoekers de informatie sneller en gemakkelijker raadplegen.

 

Dit keer houdt een van de vrijwilligers, Henk Dalebout, een inleiding over zijn project onder de titel: ‘De Zierikzeese privileges en zegels’. Daarna zijn twee films getoond over Kerkwerve en de Burghse dag. Daarna is het woord aan burgemeester Rabelink. Hij gaat de winnaars van de groepsprijs en de prijs voor de vrijwilliger van 2012 bekendmaken.

 

Meer nieuws