Grote beroering rond snelheidsboetes Zierikzee

Algemeen

Er is in Zierikzee grote beroering ontstaan naar aanleiding van een tweetal snelheidscontroles in de Scheldestraat (bij Borrendamme). De politie heeft een groot aantal boetes uitgedeeld, die oplopen tot bedragen van €390 per overtreding. ,,Het klopt dat we controles hebben uitgevoerd. Het is een kwetsbare weg, waaraan een school en een kinderboerderij gelegen zijn. We krijgen regelmatig klachten van mensen, die constateren dat er veel te hard gereden wordt,” laat een woordvoerder van de politie weten.

[banner]

Dus is de politie er gaan staan met een lasergun. ,,De hoogst gemeten snelheid is 82 kilometer per uur. Dat is echt hard op die plaats, maar veel mensen reden er te hard. We hebben inderdaad veel boetes uitgedeeld.” Op internet beklaagt een jonge bestuurder zich, dat hij bij de twee controles in totaal voor elfhonderd euro boetes heeft gekregen.

 

De boetes lopen tot €390 euro, daarna wordt de officier van justitie ingeschakeld en moet een automobilist voorkomen., Dat geldt zeker voor de man of vrouw die 82 kilometer reed en daarmee dus 52 kilometer te hard, want in de Scheldestraat geldt een maximum snelheid van dertig kilometer per uur.

 

De boetes voor snelheidsovertredingen in 30 kilometergebeden zijn aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld op de snelweg. Daar is het publiek erg van geschrokken, getuige de reacties op het internet.

 

Maar dan zijn ze gewaarschuwd, want de politie kondigt aan in 2013 aanzienlijk meer controles te gaan uitvoeren in de Scheldestraat. Ook de Calandweg in Zierikzee is door de politie uitgekozen voor controles. Ook hier staat er een school naast de weg, wat om extra toezicht vraagt, zo laat de politiewoordvoerder weten.

Meer nieuws