Vijhonderste deelnemer Tafelen in de buurt

Algemeen

Het derde seizoen van Tafelen in de buurt loopt op rolletjes. Dinsdag 11 december  heten de leerlingen van Pontes Pieter Zeeman en de vrijwilligers van het Rode Kruis zelfs de 500ste bezoeker van Tafelen in de buurt  in dorpshuis Kerkwerve.Wethouder Gilles Houtekamer is aanwezig om de gelukkige in het zonnetje te zetten. Tafelen in de buurt is bezig aan het derde seizoen. Iedere dinsdag wordt getafeld in de appartementengebouwen van Zeeuwland, namelijk de ene week in ’t Nieuwe Vrije en de andere week in de Veste in Zierikzee. Daarnaast is sprake van een tafelentour in de dorpshuizen in Ouwerkerk, Kerkwerve, Serooskerke en Noordgouwe. In de tweede helft van het seizoen worden daar locaties in Nieuwerkerk en Renesse aan toegevoegd.

[banner] Tijdens de bijeenkomsten van Tafelen in de buurt serveren de leerlingen van Pontes Pieter Zeeman voor €5,- een heerlijke maaltijd aan ouderen uit de buurt. De leerlingen worden bijgestaan door een enthousiast team vrijwilligers. Een dag Tafelen in de buurt draagt bij aan een plezierige middag voor ouderen en voor de leerlingen is het een leerzame dag.

Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van de gemeente Schouwen-Duiveland. Ook dit jaar word het project georganiseerd door Pontes Pieter Zeeman, de eilandelijke afdelingen van het Rode Kruis, het Welzijnshuis en Zeeuwland.

Meer nieuws